Produse principale

Repere

"Завръщането на талибаните е катастрофа за жените"

Чувстваме се безсилни пред несправедливия режим, който постепенно завзема отново Афганистан – държава, която гонеше бърз прогрес последните години. Можем да сме благодарни за свободата, която ни е дадена в страна като България и да опитваме да се борим за щастието си с малки стъпки и голяма перспектива. Това е лукс, който има как да си позволим. В символ на подкрепа в този момент, споделяме на български невероятната статия на фотожурналиста Линзи Аддарио от Атлантик с надежда жените на Афганистан да впрегнат яростно своя апетит за свобода, въпреки нечовешките обстоятелства, пред които са изправени.

До момичето, което си помисли да отнеме живота си.

Трудно е да въведеш читател в следващите редове. Писмото, което предстои да прочетеш, е интимно, трудно списано, но преди всичко - споделено с надежда и гордост! Надежда, че ще послужи за позитивен пример и гордост от решението да живееш живота си въпреки всичко! Никка е жена сървайвър до мозъка на костите си, а ние сме щастливи да бъдем част от една кауза. 

Бягство в работно време - #MoгаСама

Работата е спасение на много жени в токсична връзка. От една страна стои финансовата независимост. От друга - подкрепата на работодателите в критичен момент. Разбирането, че дадена жена преминава през изключително труден период и заслужава емоционален толеранс. Този разказ от първо лице представя ключовата роля, която работната среда оказва за всички онези жени, които искат да продължат напред. 

ГРИЖАТА ЗА СЕБЕ СИ - Светла Гогова

Жените Survivors са лицето на нашата кауза - те идват с целия си опит и важни поуки, създавайки доверие и пробуждане. Няма да се уморим да споделяме техните мисли, защото те са вдъхновение и притегателна сила към промяната. В този текст, Светла Гогова разкрива кое я е накарало да преосмисли отношението към собствената си личност. И защо е толкова важно да се грижим за себе си. 

От Жанета за Жанета: Грижата за себе си

Следващият текст е съкровено обръщение от настоящето към миналото. Времева капсула, която няма да промени нищо в историята, но ще послужи добре на дамите, които гледат към бъдещето. Признателни сме на Жанета Тончева, част от #ЖенитеSurvivors,  която споделя своя опит и неглижирането на грижата към себе си, в името на това да пробуди някой, който има нужда от точно тези думи в точно този момент!

Citiți mai multe Știri