Не се разпадаш – пренареждаш се, за да започнеш нов живот.

By December 21, 2021ЖенитеSurvivors

В тази статия ти представяме едно анонимно послание от #ЖенитеSurvivors – дамите, преминали през всяка една от думите, описани в по-долу. Силни жени, които предават тази сила на всеки, който има нужда от нея. Прочети, сподели и се окрили!

Последната стъпка – да си тръгнеш, да приключиш – изглежда най-трудна. 

Но тя не е последна, нито най-трудна. С нея започва истинската промяна. 

Избирайки да бъдеш сървайвър, а не жертва, ще започнеш отначало. Ще се промениш.  Ще има хора, които няма да ти повярват. Ще има хора, които ще те лъжат. Ще се възползват. Ще има такива, които ще те изоставят. Защото вече си друга. Не си удобна. Не си търпяща. Не се раздаваш. Нямат полза от теб. Уязвима си. Защото си в режим на оцеляване. Да, ти оцеляваш и се бориш. Както можеш. Колкото можеш. Може да чуеш, че си болна, лабилна, ненормална, че сама си си виновна. Ще имаш чувството че животът ти се разпада, че ти се разпадаш. 

Не се разпадаш – пренареждаш се, за да започнеш нов живот. Изчистваш всичко вредно и ненужно за теб, всичко, което паразитира върху теб. За да се научиш да се обичаш, да се грижиш за себе си, да бъдеш щастлива. Да разпознаваш и да си тръгваш навреме. Ще намериш нови приятели, нови възможности, нов партньор. Тези, които ти дават сила, подкрепят те и те обичат. С които си в безопасност. Които те харесват такава, каквато си, а не такава, която може да използват. И повярвай ми – ще заобичаш новото си Аз и новия си живот. И ще си щастлива. И ще знаеш, че си направила най-правилното. И ще си благодарна – на себе си. Дай си време. И си тръгни.

 

Photo: Suzy Hazelwood on Pexels

Leave a Reply

Safe
EXIT