Emprove badge – отличие за социално-отговорни отличници

Мина доста време преди да се осмелим да върнем топката към работодатели, които са ни търсили с нужда от адекватен съвет и изпитана компетенция спрямо насилието на работното място. А повярвайте ни – интересът беше голям. Тук не говорим само за токсичност между колеги, но и за служители, подложени на отровни отношения извън работа. Тази година сметнахме, че има как да помогнем и да бъдем полезни. Така съзадохме обща възможност между фондация Emprove и компаниите, с която да превърнем мисията ни в дългосрочна и устойчива подкрепа.  

Това е шанс за организациите в България да се присъединят към една прогресивна и ангажирана общност, нетолерантна към насилието на работното място. Вярваме, че тихите революции се случват там, където съществува визия за бъдещето. Където човекът и неговото благоденствие имат значение. С тази надежда си подадохме взаимно ръка с големите организации. В тях виждаме един ролеви модел за обществото, който трансформира в синергия бизнеса и социалната среда. Чрез малки, но устойчиви процеси – с въздействие на работното място и отражение извън него. И най-вече – защото активната корпоративна позиция по темата за насилието във всяка негова форма, е изключително влиятелна и нужна.

Design: Brokkolli Studio

Глоубъл Деливъри Центърът на Hewlett Packard Enterprise (HPE) в България беше първата компания, която избра да подкрепи дългосрочно екипите си в превенцията на токсичните отношения – както на работното място, така и в личния им живот. На специално събитие за връчване на отличието, HPE получиха своя Emprove “HERO” badge, отличаващ усилията им да насърчават превенцията на насилието в личен и професионален план, чрез лекции и срещи в подкрепа на служителите им, сесии за консултиране на лидерския им екип и други. Пред присъстващите Милена Драндийска, Бизнес анализатор и активен доброволец в компанията, сподели как се е родила идеята за партньорство с EMPROVE:

“Олга Минева от Emprove ни увери, че ще помогнат на нас като хора, като личности, като екипи, като лидери и като работодател, за да бъдем много по-приемащи и отворени – даващи възможност на нашите колеги да споделят. За да бъдем „inclusive“ не само на хартия, но също така да бъдем и по-подготвени и успешни в това да разпознаваме, да се справяме и да помагаме за разрешаване на подобни токсични ситуации.”

Очаквайте следваща статия по темата, в която ще разкажем подробно как и защо HPE решиха да създадем едно устойчиво партньорство и как взаимно си помагаме в мисията да включим компаниите в пробуждането на обществото!

Leave a Reply

Safe
EXIT