Wichtigste Ergebnisse

Melden Sie sich an, um Updates zu erhalten.

Highlights

Да продължиш живота си без вина

Д-р Юлика Новкова споделя 10 стъпки, в които можем да помогнем сами на себе си след трудното решение да продължим напред след емоционална травма. Публикуваме текста ѝ без редакция и се надяваме да послужи като кратък наръчник за път към щастието!

Болката е просто граница

Славка Зидан е терапевт с 10 годишен стаж към спешната линия 112, където се среща с най-трагичната страна на домашното насилие. Славка споделя спомена за "Безсилието на жертвата. Ужаса на децата. Плачът, викът, молбата за помощ, молбата за пощада, звук от счупване и тишина...безсилие, гняв и въпрос: “Защо?”, а после:” Как да променим това?”."

Стоте най-влиятелни жени в света

От борбата с пандемията до трансформацията на американската политика – тези влиятелни жени, сред които министър-председателят на Нова зеландия, вицепрезидентът Камала Харис и застъпничката на избирателните права на гражданите Стейси Ейбрамс, създават история.

Пробуждане

Получихме този текст в един особено емоционален момент - в края на нелеката 2020та година, в навечерието на празниците. Когато трябва да си близо до семейството, в прегръдките на онези, които обичаш и те обичат. Не е лесно да посрещнеш празника със съзнанието, че си излязъл от дългогодишна връзка, макар и да звучи лесно да избягаш от насилието и несигурността. Но краят на годината е времето, в което осмисляме делата си и поставяме нови цели. 

Ключът към равностойното съжителство

Провокирана от едно от последните ни събития на живо, Светла Гогова последва вдъхновяващия пример от смелите истории на #ЖенитеSurvivors. Те споделиха личните си преживявания относно различните проявления на икономическата зависимост. А в следващата статия, Светла разсъждава какво точно означава партньорството в живота, но и във финансите.

Lesen Sie weitere Nachrichten